Standaard montage van aircosystemen

Kies je voor een aircosysteem van Koelservice van Tol? Dan zijn de volgende onderdelen standaard bij de prijs inbegrepen:

 • Ervaren monteurs
  Onze ervaren monteurs zijn in het bezit van het F-gassen certificaat. Dit betekent dat zij bevoegd zijn om met koel- in klimaatinstallaties te werken. Zij installeren het aircosysteem, controleren of alles goed werkt en geven jou een duidelijke uitleg over de werking.

 • Kwaliteitsproducten
  Wij werken uitsluitend met A-kwaliteit materialen en producten. Zo kunnen wij onze klanten de beste kwaliteit garanderen.

 • Leidingwerk tot vijf meter
  Er is een leiding nog tussen de binnen- en buitenunit van het aircosysteem. Het monteren van leidingwerk tot vijf meter valt binnen de afgesproken prijs. Is vijf meter niet voldoende? Dan kunnen we de leiding – afhankelijk van het merk en het type airco – verlengen tot maximaal 50 meter. Dit doen we tegen een meerprijs.

 • Keuze in montage buitenunit
  We kunnen de buitenunit op twee manieren monteren: aan de muur of op massieve opstelbalken van kunststof. Beide opties vallen standaard binnen de prijs.

 • Afwerking: standaard of op maat
  Wij werken het leidingwerk dat zichtbaar is af met een stevige, witte goot van kunststof. Zie je dit liever anders? Dan denken we graag mee over een andere passende afwerking. Een op-maat-oplossing bieden we aan tegen een meerprijs.

 • Voeding voor het aircosysteem
  De elektrische aansluiting moet binnen twee meter aanwezig zijn bij de buitenunit. Is dit niet het geval? Vaak kunnen wij dit direct en netjes oplossen. Mochten er werkzaamheden aan de meterkast nodig zijn, dan moet er een elektricien langskomen. Dit kunnen wij tegen een meerprijs voor je regelen.

 • Doorvoer naar buiten
  Wij verzorgen het leidingwerk naar buiten toe. Wij kunnen door hout, steen en ijzer heen. Bij beton en gewapend beton is er een betonboorder nodig. Moet het leidingwerk door het dak? Dan is er een loodgieter nodig. Wij kunnen dit – indien gewenst – tegen een meerprijs voor je regelen.

 • Condensafvoer
  Een airco onttrekt vocht uit de lucht tijdens het koelen. Wij brengen standaard een afvoer aan waarmee het vocht naar buiten toe wordt afgevoerd. Is deze afvoer bij jou niet mogelijk? Dan kunnen we – tegen een meerprijs – een condenspomp plaatsen om het water weg te pompen.

 • Plaatsing buitenunit
  Onze monteurs beschikken over diverse tools om buitenunits veilig op hoogte te kunnen plaatsen. Mochten we extra materiaal moeten inhuren, denk bijvoorbeeld aan een hijskraan, dan berekenen wij deze kosten door. Uiteraard stemmen we dit van tevoren met je af.

Heb je nog speciale wensen voor de montage? Denk bijvoorbeeld aan een kast om de buitenunit, winterhoezen of een onderhoudscontract? Wij geven je graag advies en een passende offerte. Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.